Üniversitemizde ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belge Takdim Töreni Düzenlendi

14 Aralık 2022, Çarşamba 114

Üniversitemizde 13 Aralık 2022 Salı günü ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belge Takdimi, Akademik Yükseltme ve Ali Nihat Gökyiğit Akademik Teşvik Ödül Töreni düzenlendi.
Programda değerlendirmelerde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, içinde bulunduğumuz çağın hızlı değişim ve dönüşümlere açık olduğunu bilgi iletişim teknolojisindeki gelişmelerle birlikte her türlü yanlış bilgi, algı ve örtülü operasyonların yapılabilmekte olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, böylesi bir çağda üniversitelerin ülkemizin sahip olduğu stratejilere katkıda bulunma prensiplerinin çok daha değerli bir hâle geldiğini vurguladı ve yükseköğretimde kalitenin önemine değindi.
Üniversitemiz Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan merasimde söz alan Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Trabzon Belgelendirme Müdürü Soner Türkoğlu da TSE belgelendirme süreci ve kriterleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Bu süreçte kurum ve kuruluşların genel performansını artırıcı uygulamalara değinen Türkoğlu, aynı zamanda kurumların paydaşlarına sunduğu hizmet kalitesinin bu belgenin alınmasında önemli bir etken olduğuna dikkat çekti.
Programda değerlendirmelerde bulunan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kibar da “Kalite yönetiminin” dinamik bir süreç olduğunu belirtti. Kurumsal işleyişin sürekliliğinin sağlanması ve kalite yönetiminde belirlenen stratejilerin takip edilmesi hususunda kurumun dinamik bir anlayış içerisinde yeniliklere açık ve sürekli kendini geliştiren bir anlayışa sahip olması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Kibar, “TSE denetçileri Üniversitemize yaptıkları ziyarette kurumumuzun yönetim sistemini daha iyiye götürecek önerileriyle bizlere yol göstermişlerdir ve aynı zamanda değerlendirmeler neticesinde Üniversitemizde gerekli kriterlerin sağlandığını belirlemişlerdir. Ancak unutulmamalıdır ki kalite yönetim sistemi dinamik bir süreçtir ve her gün yenilenmeye ve gelişmeye devam etmektedir. Bu yüzden gelecek yıl sayın TSE yetkilileri tarafından bir izleme ziyareti daha yapılacaktır. O zamana kadar siz değerli personelimizin gerekli hazırlıkları yaparak başarılı bir izleme süreci geçireceğimize olan inancımız tamdır. Hazırlık aşamasında bizlere destek olan Üniversitemiz üst yönetimine, Kalite Yönetim Sistemi Alt Komisyonu üyesi değerli personelimize ve TSE’nin değerli personeline teşekkür eder, saygılar sunarım” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Üniversitemizin ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin’e TSE Trabzon Belgelendirme Müdürü Soner Türkoğlu tarafından takdim edildi.